Spam/Fishing berichten

Bekende spam & fishing berichten

Hieronder vindt u een selectie van bekende spam e-mailberichten en fishing e-mailberichten die op dit moment veel ontvangen worden.
U kunt deze berichten het beste direct verwijderen, zonder hier op te reageren.

 

Eind 2021

Sexueel getint spambericht met afpersing.
Momenteel ontvangen wij veel meldingen over spamberichten over een hacker die aangeeft sexuele handelingen te hebben opgenomen en hiervoor een bedrag vraagt om deze beelden niet aan familie en vrienden te tonen.
Vaak lijkt het bericht afkomstig van uw eigen e-mailadres, maar dit is niet daadwerkelijk het geval, dit is alleen de weergegeven naam.
Dit bericht is uiteraad spam en wordt naar zoveel mogelijk gevonden e-mailadressen gestuurd in de hoop dat er een selectie tussen zit die overgaat tot betaling.

Trap hier niet in! verwijder dit bericht en negeer en verwijder ook de opvolgende mails over het feit dat u nog niet tot betaling bent overgegaan.

Bekijk hier een voorbeeld van dit bericht (inhoud kan enigszins afwijken).
Bekijk hier een voorbeeld van het opvolgende bericht (inhoud kan enigszins afwijken).

 

cPanel fishing over te weinig ruimte.
Er worden momenteel veel fishing berichten verspreid die zich richten op cPanel klanten. Zelfs klanten die geen gebruikmaken van cPanel, maar wel een eigen domein hebben kunnen deze berichten ontvangen.
Meestal wordt er in het bericht gesproken over te weinig ruimte op het account met de vraag om in te loggen.
Doe dit niet! Zelfs als u geen cPanel login heeft of u niet over de juiste logingegevens beschikt, geeft u hiermee wel een gebruikersnaam en wachtwoord door aan een malafide partij. Als u deze gegevens vervolgens wellicht ook ergens anders gebruikt, kunnen de ontvangers deze gegevens vervolgens weer gebruiken om op andere accounts in te loggen.
Negeer het bericht en verwijder het direct.
Onze eigen klanten die gebruik maken van cPanel, zullen wij altijd zelf informeren als een account te weinig ruimte bevat en zal dan altijd afkomstig zijn van een e-mailadres met hierin @sunteam.nl. Ook zullen wij nooit vragen om in te loggen, maar u alleen maar informeren!

Bekijk hier een voorbeeld van dit bericht (inhoud kan enigszins afwijken).