Games Workshop / Warhammer

 

 

Sunteam & Games Workshop

Sinds eind 2023 zijn wij officieel dealer van Games Workshop producten, waarvan de productlijn van Warhammer de meeste bekende is.

Een aantal producten hebben wij standaard op voorraad, dit is de zogenaamde 'Best Selling Foundation' reeks en deze wordt meerdere keren per jaar bijgewerkt.

Deze voorraad producten staan ook online in onze webshop:
Warhammer / Games Workshop

Naast deze standaard reeks kunnen we ook de (meeste) andere producten van Games Workshop op bestelling leveren. Neem hiervoor even contact met ons op of kom naar onze winkel voor meer informatie.

Hieronder een overzicht van de verschillende productlijnen van Games Workshop:

 


Warhammer 40,000 & Warhammer Age of Sigmar

De twee belangrijkste spelsystemen van Games Workshop zijn Warhammer 40.000 en Warhammer Age of Sigmar. Warhammer 40,000 (ook wel bekend als Warhammer 40k, WH40k of 40k) is een tabletopspel dat vooral bekend is vanwege de iconische Space Marines. Naast meerdere varianten op dit tabletopspel zijn verschillende elementen uit Warhammer 40,000 vaak gebruikt geweest in andere bordspellen, boeken, strips, videogames, series en een film.

De verhaallijn van dit spel speelt zich af in het 41ste millennium van onze hedendaagse tijdlijn. Verschillende interplanetaire beschavingen, met elk hun eigen agenda en doelstellingen, zijn hierin constante oorlog met elkaar.

Warhammer 40,000 wordt soms verward met Warhammer (tegenwoordig bekend als 'Warhammer Age of Sigmar', maar wordt nog vaak omschreven onder de oude naam). Dit tabletopspel speelt zich af in een fictieve wereld waarin fantasy-elementen een grotere rol spelen dan de sci-fi setting waarin 40k zich afspeelt.

Warhammer Age of Sigmar is 's werelds best verkopende fantasy-miniatuurspel. Warhammer Age of Sigmar (ook wel bekend als Warhammer Fantasy Battle, Warhammer of Aos) is een tabletopspel, dat zich afspeelt in een fantasywereld die enigszins te vergelijken is met middeleeuws Europa (kastelen, ridders, beperkte technologie), aangevuld met magie en niet-menselijke intelligente rassen: elfen, dwergen, ondoden, chaos (Demonen), skaven (Ratachtigen), reptielmannen (Lizardmen) e.d. De wereld van Warhammer vindt zijn oorsprong in onder andere de verhalen van fantasy-schrijvers J.R.R. Tolkien (In de Ban van de Ring, De Hobbit) en Michael Moorcock (Elric of Melnibone).

Voor beide werelden zijn verschillende producten beschikbaar zoals miniatures, verf-benodigdheden, hobbie-producten, boeken, videogames, etc.

Bekijk onze voorraad Warhammer 40,000 producten: Warhammer 40,000
Bekijk onze voorraad Warhammer Age of Sigmar producten: Warhammer Age of Sigmar
Voor meer informatie en zoeken naar overige producten kun je kijken op de website: Warhammer.com

 


WARHAMMER: THE OLD WORLD

Warhammer: The Old World is een nieuw miniatuur tabletop gevechtsspel dat wordt ontwikkeld door Games Workshop als een specialiteitenspel dat dezelfde setting gebruikt als het inmiddels opgeheven Warhammer Fantasy Battle. Het project werd voor het eerst aangekondigd op 15 november 2019 en wordt naar verwachting begin 2024 uitgebracht.

Het speelt zich af in het verleden van de Bekende Wereld, eeuwen voor de Eindtijd, in het jaar 2276 IC tijdens het Tijdperk van de Drie Keizers toen het Rijk verdeeld was tussen strijdende Keurvorsten.

De producten van The Old World kunnen inmiddels vooruitbeseld worden, neem hiervoor contact met ons op voor meer informatie, prijzen en levertijden.
Voor meer informatie en zoeken naar producten kun je kijken op de website: theoldworld.com

 

Warhammer Underworlds

Warhammer Underworlds is een spel vol strategie, snelle gevechten en slinkse listen voor twee spelers. In dit spel bestuurt elke speler een krijgsmacht en neemt het op tegen zijn rivalen op zoek naar glorie op de verborgen slagvelden van de Mortal Realms.

Of je nu een Rivals-deck wilt openen, schudden en spelen of ijverig een deck wilt samenstellen dat perfect bij jouw speelstijl past, er is een Warhammer Underworlds-indeling voor jou.

Warhammer Underworlds is het ultieme competitieve miniaturenspel van Game Workshop. Het gebruikt een bekend seizoensgebonden spelformaat en is een van de makkelijkste Warhammer-spellen om mee te beginnen. De aard van het spel bevordert spelen in een winkel, met een bloeiende evenementen- en toernooiscène. Het snelle spel, de eenvoudige regels en het lage aantal modellen hebben het tot een favoriet gemaakt voor activiteiten in een winkel en voor spelen in lunchtijdstijl.

Bekijk onze voorraad Warhammer Underworlds producten: Warhammer Underworlds
Voor meer informatie en zoeken naar producten kun je kijken op de website: Warhammer Underworlds

 


Middle Earth Strategy Battle Game

De Middle Earth Strategy Battle Game is een zeer populair spel sinds het in 2001 verscheen naast de met een Oscar bekroonde films. Het stelt liefhebbers in staat om te verzamelen en te spelen in Tolkiens wereld zoals die te zien is in de boeken en films. Vandaag de dag is het nog steeds populair en de interesse in het IP neemt toe.

De miniaturen zijn kleiner dan de miniaturen van Warhammer en ook realistischer (minder overdreven, realistischere verhoudingen)

Voor meer informatie en zoeken naar producten kun je kijken op de website: middle-earthstrategybattlegame.com

 


Warhammer 40,000 Kill Team

Kill Team is een Warhammer 40.000 tabletop skirmish game. Dit betekent dat, terwijl normale Warhammer 40.000-spellen bestaan uit grote legers met veel verschillende eenheden, voertuigen en personages, Kill Team draait om een kleine groep soldaten die vechten tegen andere kleine groepen soldaten. Je bestuurt ook elk individueel model in plaats van een hele eenheid tegelijk. Hierdoor voelt het spel heel anders aan dan grotere tabletop wargames: Elk model heeft een rol in het spel en je kunt erg betrokken raken bij het verhaal van je kleine team en hun grimmige avonturen. Dit soort spellen wordt ook wel Skirmish Games genoemd.

Een goed begin voor Warhammer 40,000 Kill Team is de starter set: WARHAMMER 40,000 KILL TEAM: STARTER SET
Ook de andere Kill Team producten zijn daar te vinden.

 


Warhammer Age of Sigmar WarCry

Warcry is een actievol skirmishspel tussen strijdende krijgsgroepen in de fantastische werelden van Warhammer Age of Sigmar.

Deze kleine krijgsgroepen vertegenwoordigen de strijdende facties van de Mortal Realms en strijden om territorium, glorie of vitale doelen om hun eigen doelen te bereiken.

Kies je krijgsmacht en laat deze uitgroeien tot een legendarische macht die beroemd en gevreesd is in alle rijken.

Warcry speelt zich af in de Mortal Realms - de magische landen van Warhammer Age of Sigmar. Ontmoet de goden, monsters en helden die deze rijken bewonen en voer spannende gevechten op tafel.

Voor meer informatie en zoeken naar producten kun je kijken op de website: WarCry

 


Blood Bowl

Blood Bowl is een van de oudste spellen van Games Workshops en nog steeds een grote favoriet. Net als Warhammer Underworlds is Blood Bowl erg populair voor in een winkel en op evenementen vanwege de toegankelijkheid, het formaat en de korte speelduur.

Blood Bowl is een miniaturen bordspel gemaakt door Jervis Johnson voor het Britse spellenbedrijf Games Workshop als een parodie op American football. Het spel werd voor het eerst uitgebracht in 1986 en is sindsdien in nieuwe edities opnieuw uitgebracht. Blood Bowl speelt zich af in een alternatieve versie van de Warhammer Fantasy setting, bevolkt door traditionele fantasy-elementen zoals menselijke krijgers, goblins, dwergen, elven, orcs en trollen.

Eind 2016 bracht Games Workshop een nieuwe versie van het spel uit - de eerste in 22 jaar. Het bevatte een dubbelzijdig bord en nieuwe plastic miniaturen.

In november 2020 bracht Games Workshop een nieuwe versie van het spel uit, getiteld Blood Bowl Second Season Edition, die miniaturen voor twee teams en scheidsrechters, een bord (veld), sjablonen en het regelboek bevatte. De spelregels waren ook apart verkrijgbaar, zowel fysiek als digitaal. Cyanide Studio bevestigde dat de volgende adaptatie van de videogame, Blood Bowl 3, de nieuwe regelset zou gebruiken.

Voor meer informatie en zoeken naar producten kun je kijken op de website: Blood Bowl

 


The Horus Heresy

Het Horus Heresy-spel maakt gebruik van een setting uit het 'verleden' van de Warhammer 40.000-universums. Op een vergelijkbare schaal als Warhammer 40.000 (wat betekent dat veel miniaturen en modellen onderling verwisselbaar zijn) is de Horus Heresy-serie een geweldige optie om je Warhammer-assortiment uit te breiden buiten Warhammer 40.000, Warhammer Age of Sigmar en Warhammer Underworlds.

Daarnaast is er de reeks boeken die de verhaallijnen aanvullen:
De Horus Heresy is een doorlopende serie sciencefantasy die zich afspeelt in de fictieve Warhammer 40.000-setting van Games Workshop. De serie is geschreven door verschillende auteurs en speelt zich af tijdens de Horus Heresy, een fictieve melkweg-brede burgeroorlog die 10.000 jaar voor de verre toekomst van Warhammer 40.000 plaatsvindt. De oorlog wordt beschreven als een belangrijke factor die bijdraagt aan de dystopische omgeving van het spel.

De boeken worden in verschillende media uitgegeven door de Black Library (zie verderop), een divisie van Games Workshop. De eerste titel verscheen in april 2006. Vanaf februari 2023 bestaat de serie uit 62 gepubliceerde delen; het afsluitende verhaal, The End and the Death, wordt in drie delen uitgebracht, waarvan het eerste in februari 2023.

De serie heeft zich ontwikkeld tot een aparte en succesvolle productlijn voor de Black Library; titels zijn vaak verschenen in bestsellerlijsten, en over het algemeen heeft het werk kritische goedkeuring gekregen, ondanks bedenkingen. Het is een gevestigd, definitief onderdeel van Games Workshop's Horus Heresy submerk, en gezaghebbend bronmateriaal voor het gehele Warhammer 40.000 gedeelde universum en de voortdurende ontwikkeling ervan.

Voor meer informatie en zoeken naar producten kun je kijken op de website: thehorusheresy.com

 


Black Library

De Black Library is een divisie van Games Workshop (voorheen een onderdeel van BL Publishing) die zich toelegt op het uitgeven van romans en audioboeken (en heeft eerder kunstboeken, achtergrondboeken en grafische romans geproduceerd) die zich afspelen in de fictieve universums Warhammer Fantasy Battle, Warhammer Age of Sigmar en Warhammer 40.000. Enkele van de bekendste titels van Black Library zijn de romanseries Gaunt's Ghosts en Eisenhorn van Dan Abnett en de series Gotrek en Felix van William King en Nathan Long.

De auteurs van deze romans, graphic novels en comics hebben originele verhaallijnen en personages gecreëerd die gebaseerd zijn op speelbare legers in het Warhammer 40.000-spel en de vele spin-offs (zoals Inquisitor of Epic). Deze werken worden vervolgens gepromoot met bijdragen van verhalen, plotbeschrijvingen en regels in het White Dwarf magazine en op de officiële website van Games Workshop. Het resultaat is een fusie van tabletop gaming met sciencefiction en fantasy.

Voor meer informatie en zoeken naar producten kun je kijken op de website: blacklibrary.com

 


Adeptus Titanicus

 

Het spel speelt zich af in het Warhammer 40.000-universum op een heel andere schaal. Waar Warhammer 40.000 zich richt op de inspanningen van individuele soldaten, verschuift het spel met dit variant naar gigantische oorlogsmachines en vliegtuigen.

Adeptus Titanicus is een turn-based tabletop wargame voor twee of meer spelers die 6mm schaalmodellen van gigantische wandelende titanen besturen.

Het spel (AT18) wordt meestal gespeeld op een 4x4' gebied en gebruikt afwisselende activaties.

Sommige versies van het spel worden niet meer gespeeld. In een andere versie bestaat Adeptus Titanicus nog steeds als onderdeel van de Horus Heresy sets.

In 2018 bracht GW Adeptus Titanicus: The Horus Heresy, ontworpen door James Hewitt, en speelt zich af tijdens de Horus Heresy, 10.000 jaar voor de hoofdverhaallijn van Warhammer 40.000. Tussen 2019 en 2022 werden verschillende uitbreidingen uitgebracht.

Een goed begin voor Adeptus Titanicus is de core game: ADEPTUS TITANICUS: THE HORUS HERESY
Ook de andere Adaptus Titanicus producten zijn daar te vinden.

 


Aeronautica Imperialis

Aeronautica Imperialis is de naam van twee miniatuurspellen die zich afspelen in het Warhammer 40.000-universum. De spellen geven luchtoorlog weer tussen verschillende facties in de setting, als eenmalige gevechten of als onderdeel van een grotere verhalende campagne. De eerste editie werd in januari 2007 uitgebracht door Forge World, een divisie van het Britse spellenbedrijf Games Workshop. De tweede editie, een herlancering via Games Workshop, werd uitgebracht in augustus 2019 met een andere regelset en nieuwe, grotere modellen.

Het spel zou later opnieuw worden uitgebracht naast Adeptus Titanicus en Legions Imperialis in december 2023 uitsluitend gericht op het Horus Heresy-tijdperk.

Aeronautica Imperialis werd opnieuw ontworpen en uitgebracht onder het Games Workshop-merk in augustus 2019. Startsets bevatten twee kleine squadrons van tegengestelde krachten (aanvankelijk Imperium vs Orks, een latere set voegde Imperium vs T'au toe), een basisregelboek, een spelmat en verschillende tokens. Er zijn extra vliegtuigen beschikbaar, waarvan de meeste in plastic zijn uitgebracht onder het merk Games Workshop en een klein aantal gespecialiseerde vliegtuigen in hars van Forge World. Aanvullingen zijn gethematiseerd rond een fictieve in-universe campagne, met regels om meer vliegtuigen aan het spel toe te voegen en een set missies om de belangrijkste gevechten van het conflict na te spelen.

Voor meer informatie en zoeken naar producten kun je kijken op de website: Aeronautica Imperialis

 


Necromunda

Necromunda is een tafeloorlogsspel dat sinds 1995 wordt geproduceerd door Games Workshop. Het is opnieuw gelanceerd als Necromunda: Underhive in 2017. In Necromunda besturen spelers rivaliserende bendes die elkaar bevechten in de Underhive, een plaats van anarchie en geweld in de diepten onder de Hive City. Net als in het bovenliggende spel Warhammer 40.000, gebruikt Necromunda 28 mm miniaturen (ongeveer 1:56) en terrein (in dit geval de Underhive - een zwaar vervuilde, ondergrondse industriële omgeving).

Necromunda stelt spelers in staat om hun bendes tussen gevechten door te ontwikkelen, ervaring op te doen, nieuwe leden of uitrusting te krijgen en te verliezen, volgens een aantal regels. Bendes die regelmatig wedstrijden winnen, krijgen meer credits (geld) en minder verwondingen en kunnen zo groeien tijdens een campagne.

Necromunda onderscheidt zich ook door een meer driedimensionale tafelindeling, waarbij gebouwen over het algemeen meerdere verdiepingen hebben, met elkaar verbonden looppaden en bruggen. Het terrein is gebouwd om een bijenkorfstad op de planeet Necromunda te simuleren, een dystopische futuristische stad die lijkt op een termietenheuvel van vele kilometers hoog.

In het spel Necromunda is de gelijknamige setting een wereld bedekt met vervuild asafval, het resultaat van duizenden jaren zware industrie zonder enige vorm van milieubescherming. Verspreid over deze zeeën van afvalwater en onstabiele continenten van samengeperste as en afval liggen tussen de zes en negen (het bronmateriaal is inconsistent) "hive cities". Dit zijn massieve, door de mens gemaakte bouwwerken die doen denken aan termietenheuvels op een duizelingwekkende schaal. Ze zijn zo groot dat ze door de bovenste atmosfeer heen breken en kunnen dienen als bevestigingspunten voor sterrenschepen. Er wordt beschreven dat de Hive Steden elk meer dan een biljoen mensen huisvesten.

Het doel van een "hive world" zoals Necromunda is om een productiecentrum te zijn voor de uitrusting van de grenzeloze legioenen van de Imperial Guard en Space Marines, en om nieuwe rompen te maken voor de Imperial Navy. De Hive Steden produceren dagelijks miljarden tonnen aan geproduceerde goederen. In ruil voor deze diensten worden de korfsteden dagelijks voorzien van miljarden tonnen voedsel en ruwe erts, onderhouden door massa's schepen die pendelen tussen de korfwereld en naburige planeten die mijn- of landbouwwerelden zijn.

Voor meer informatie en zoeken naar producten kun je kijken op de website: necromunda.com

 Citadel / Citadel Colour

Uiteraard mogen de producten van Citadel en Citadel Colour niet ontbreken, zonder de verf, verf-benodigdheden en andere hobby-producten van Citadel Colour zouden de miniaturen nooit tot leven gebracht kunnen worden. En natuurlijk zouden er geen miniaturen bij alle Games Workshop producten zijn zonder de producten van Citadel zelf.

Bekijk onze voorraad Citadel Colour producten: Citadel Colour 
Voor meer informatie en zoeken naar producten kun je kijken op de website: citadelcolour.com

 


Everchosen Painting Competition

Geen producten, maar wel interessant voor de competitieve verf-hobbyist: de Everchosen Painting Competition. Een wereldwijde Warhammer schilderwedstrijd, voor het laatst gehouden in 2019, maar wel een leuke weerspiegeling van de hobby en eventueel een bron van inspiratie!

https://www.warhammer-community.com/everchosen/