Retourneren

Herroepingsrecht

Binnen een termijn van 14 kalenderdagen heeft u het recht om een aankoopovereenkomst die u op afstand heeft gesloten te herroepen. Dit is geregeld in de wet Koop op Afstand en houdt concreet in dat u na ontvangst twee weken heeft om te beoordelen of u het product wilt houden. Dit mag u op dezelfde manier doen zoals u dat ook in een fysieke winkel zou doen.


Termijnen

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen nadat de vervoerder het product heeft afgeleverd bij u of een door u aangewezen derde. Als u in één bestelling meerdere producten met verschillende levertijden heeft besteld, verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na levering van het laatste product uit de bestelling. In het geval dat het product een dienst betreft en niet een fysiek product, verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na het sluiten van de overeenkomst.

Als u binnen 14 kalenderdagen aangeeft een product te willen retourneren onder de wet Koop op Afstand heeft u vanaf dat moment 14 kalenderdagen om ervoor te zorgen dat het product weer afgeleverd is bij Sunteam.

Nadat het product bij ons binnen is gekomen is er wederom een termijn van 14 kalenderdagen voor de volledige afhandeling van de procedure, tot en met de terugbetaling van het toepasselijke bedrag.


Terugbetaling

In het geval van een retour onder de wet Koop op Afstand ontvangt u de betaling terug op uw rekening, inclusief de eventuele kosten voor de heenzending. Eventuele waardevermindering door gebruik of schade aan het product zullen met de credit worden verrekend. U draagt zelf de kosten voor de retourzending, wij schatten dat deze kosten maximaal €15,- zullen bedragen.


Uitzonderingen

Het herroepingsrecht is uitgesloten voor de volgende producten:

 • Volledig uitgevoerde diensten die in opdracht van de klant zijn uitgevoerd, zoals assemblage, reparatie, hulp op afstand en hulp op locatie.
 • CD’s, DVD’s, Blu-rayschijven, software en vergelijkbare producten waarvan de verzegeling is verbroken.
 • Digitale (licentie)producten.
 • Producten die om hygiënische redenen niet retour kunnen worden genomen, zoals tandenborstels, oordopjes, ontharingsproducten, thermometers, etc.
 • Verbruiksmaterialen, zoals printerinkt/-toner, parfum, perslucht, etc.
 • Zakelijk aangekochte producten.

 

Richtlijnen retourneren

Bij het retourneren van een product naar Sunteam Automatisering dient u de volgende richtlijnen te volgen.

 • Het product dient degelijk verpakt te zijn met een omdoos, zoveel mogelijk inclusief originele verpakking en accessoires.
 • Zorg ervoor dat eventuele vorige verzendlabels zijn verwijderd, afgedekt of onklaar gemaakt, zodat uw retour juist bij ons aan komt.
 • Stuur de producten altijd voldoende gefrankeerd naar ons op. Producten die niet voldoende gefrankeerd zijn of onder rembours worden aangeboden zullen wij niet in ontvangst nemen.
 • U bent als verzender verantwoordelijk voor de zending totdat deze door Sunteam is ontvangen. Wij adviseren u dan ook om uw product(en) verzekerd te verzenden.
 • In de volgende gevallen kunt u de kosten voor de retourzending per mail bij Sunteam declareren:
  • Sunteam heeft een ander product geleverd dan het bestelde product.
  • Er is sprake van een defect binnen de garantietermijn en -voorwaarden.

Als u een product onder de wet Koop op Afstand naar ons terug wilt sturen, dan dient u daarnaast de onderstaande richtlijnen te volgen.

 • Het product dient volledig met alle accessoires, kabels, boekjes, etc. geretourneerd te worden.
 • Bij beschadiging van het product kan er een waardevermindering in rekening worden gebracht.
 • Eventuele waardevermindering die op is getreden door gebruik anders dan in een fysieke winkel kan in rekening worden gebracht.

 

Aanmelden herroeping

U kunt een product dat u terug wilt sturen onder de wet Koop op Afstand aanmelden door een e-mail te sturen aan retouren@sunteam.nl. U kunt hierbij gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping.

Het modelformulier voor herroeping kunt u vinden in het pdf-document Formulier_herroepingsrecht.pdf.
Uiteraard mag u ook telefonisch contact met ons opnemen om uw retour aan te melden.

 

Retouradres

Sunteam Automatisering
T.a.v. Afdeling Retouren
Oostdijk 51
3261KC Oud-Beijerland

 

Vragen over service en retourneren

Heeft u een vraag over garantie, een geretourneerd product of een andere servicevraag? Neem dan direct contact met ons op.

Email: retouren@sunteam.nl
Telefonisch: 0186-620097