CryptoPrevent - Crypto/Malware Prevention

CrytoPrevent is een programma van FoolishIT LLC om te voorkomen dat malware zoals CryptoLocker, CTB-Locker / Critroni, CryptoDefense, CryptoWall of andere zogenaamde 'ransomware' kunnen worden uitgevoerd.
CryptoLocker malware en aanverwante 'ransomware' zijn infecties die ervoor zorgen dat bestanden versleuteld worden en deze versleutelde bestanden alleen na betaling weer bruikbaar worden.

CryptoPrevent werkt op elk Windows besturingssysteem (XP, Vista, 7, 8, 8.1, and 10).

CryptoPrevent is gratis:

Download bij softpedia

Er is ook een betaalde variant welke o.a. automatische updates bevat en is een levenslange licentie.
Kijk voor meer informatie op de website van CryptoPrevent

Helaas is er op dit moment nog geen goede manier om bestanden die zijn versleuteld met CryptoLocker of aanverwante 'ransomware' te herstellen.
Voor de originele CryptoLocker variant is er https://www.decryptcryptolocker.com/ waar FireEye en Fox-IT samenwerken om herstelsleutels aan slachtoffers te leveren, maar deze werkt niet voor de nieuwere varianten.
Bij sommige ransomware is het mogelijk om de bestanden te herstellen door de makers van deze malware een bedrag te betalen, maar omdat nooit zeker is of zij ook daadwerkelijk een herstelsleutel zullen opsturen wordt dit ten strengste afgeraden. Zeker gezien het feit dat de bedragen die deze makers ontvangen waarschijnlijk gebruikt worden om weer nieuwe versies van deze soort ransomware te ontwikkelen.

Voor extra beveiliging tegen cryptolocker en vele andere malware infecties kunt u gebruikmaken van Malwarebytes.
Meer informatie over Malwarebytes vindt u hier.